destinacija

Nacionalni park Paklenica
Impozantan spomenik prirodnom sjaju zemlje i avanturama na otvorenom
National Park Paklenica

Ovo zaštićeno područje pokriva otprilike 95 četvornih kilometara raznolikih krajolika, uključujući dramatične karstne formacije, duboke kanjone, bujne šume i netaknutu obalu.

Park je poznat po svoja dva impresivna kanjona, Velika i Mala Paklenica, koje su oblikovale erozivne sile rijeke Paklenice tijekom milijuna godina. Ove impozantne stjenovite provalije pružaju uzbudljive mogućnosti za planinarenje, penjanje po stijenama i alpinizam, privlačeći ljubitelje prirode iz cijelog svijeta.

Staze za planinarenje prepliću se parkom, vodeći posjetitelje kroz zadivljujuće krajolike i pružajući prekrasne panoramske poglede na okolne planine i Jadransko more iza njih. Staze variraju od ugodnih šetnji uz obale rijeke do zahtjevnih uspona na nepristupačne vrhove, prilagođavajući se avanturistima svih razina vještina.

National Park Paklenica

Osim avanturističkih aktivnosti, Nacionalni park Paklenica također je utočište za bioraznolikost, hvaleći se bogatstvom flore i faune. Raznolika staništa parka, uključujući bukove i crnogorične šume, mediteransko grmlje i stjenovite padine, podržavaju širok raspon biljnih i životinjskih vrsta, uključujući i rijetke i endemske.

Kulturna baština također je prisutna u parku, s tragovima ljudske aktivnosti koji sežu još u prapovijest. Drevni ostaci, poput ostataka srednjovjekovnih crkava i koliba pastira, pružaju uvid u prošlost regije i njezinu blisku povezanost s nepristupačnim krajolicima Velebita.

back to Aetyx homepage

Tražite li kvalitetan smještaj bliže srednjoj Europi?
Provjerite Apartmane Ceja u Medulinu!

 

info@apartmani-mima.com

+385 91 469 2480

Zagrebačka 16, Drage  23211 Pakoštane

Croatia  EU

back to Aetyx homepage
back to Aetyx homepage